Дисципліна “Основи гідромеханіки та гідравліки” (блок гідравліка) є прикладною дисципліною професійно-практичного циклу підготовки спеціалістів – гідрологів і безпосередньо використовується ними в їх практичній діяльності.

Загальний обсяг навчального часу визначається освітньо- кваліфікаційною характеристикою та освітньо-професійною програмою.

“Основи гідромеханіки та гідравліки” (блок гідравліка) викладається на 3 курсі.

Мета вивчення курсу – забезпечення, відповідно сучасним вимогам, знань студентів по курсу гідравліки, як науково-технічної галузі, що направлено на оптимізацію знань в процесі трудової діяльності.

Гідравліка базується на курсах вищої математики, фізики, гідромеханіки, обчислювальної техніки і програмування.

Знання “Основи гідромеханіки та гідравліки” (блок гідравліка) необхідні для розвитку багаточисленних галузей народного господарства, зв’язаних з використанням водних ресурсів країни.

В результаті вивчення курсу гідравліки студент повинен знати основні закони руху i рівноваги рідини та свідомо пристосовувати ці закони для вирішення широкого кола прикладних задач.

Знання гідравліки необхідні для розвитку багаточисленних галузей народного господарства, зв’язаних з використанням водних ресурсів України.

Дисципліна “Основи гідромеханіки та гідравліки” (блок гідравліка) складається з однієї частин – загальна гідравліка.

Дисципліна забезпечена методичним матеріалом


Налаштування

Налаштування